Europa Uydusunda Canlı Mı Yaşıyor?




 Bu fotoğraf size biraz abartı gelmiş olabilir.Biraz abartı olduğunu da söylemek mümkün zaten bir sanatçı çizimi.Fakat benim favori uydum olan Europa’da böyle canlılar gerçekten var olabilir mi?

Europa uydusu Jüpiter’in 4 Galileo uydusundan biri.Bu uydu diğer uydulardan biraz farklı diğer uydularda yeryüzünde yaşam aranırken burada yeraltından aranıyor!

Europa uydusu hesaplamalara göre 3-30 km arasında bir kalınlığa sahip olan buz tabakasına sahip.Yani katı su bulunuyor.Asıl meraklandıran olay ise Europa’nın bu buz tabakasının altında tüm uyduyu kaplayan devasa bir okyanus var olması!

Europa’daki Okyanus

Bu okyanusta bulunan su miktarı Dünya’dakinden en az 3 kat fazla.Ve bu okyanusun hareketli olduğunu da belirtelim.

Peki Bunun Canlılar İle Alakası Ne?

Dünya’nın ilk oluşum aşamaları ve sonrasındaki uzun bir döneme kadar oksijen miktarı şimdikinden onlarca kat fazlaydı.Bunun kitlesel yok oluşlarla büyük bir bağlantısı var gibi gözüküyor.Dünya’daki oksijen de bu denli fazla olduğu için bu canlılar çok büyük ve korkutucu boyutlara ulaşmaya başladı ve bunu arkeolojik kalıntılarda da rahatlıkla görebilirsiniz.
Yani oksijen çok olduğu için canlılar çok devasa büyüklüklere ulaşabildi.

Tamam Da Bunun Europa İle Alakası Nedir?

Az önce de belirttiğimiz gibi Europa’daki bu okyanus çok büyük ve bu okyanusa insan gibi bir dış etken müdahale etmiyor.Yani eğer burada bir canlı var ise bol miktardaki su sayesinde korkunç büyüklüklere ulaşma ihtimali var olduğu söyleniyor.Mantık olarak da oldukça doğru bir yaklaşım.
Canlı veya canlılar var ise boyutlarını hayal etmek bile zor olacaktır.

Atmosferi Yok İse Nasıl Yaşıyor Bu Canlılar?

Europa’nın bir atmosferi yok yani Güneş’ten gelen her türlü rüzgar,ışık ve radyasyonu direkt olarak alıyor ama canlıların yaşaması nasıl oluyor?
Burada yaşayan canlı var ise bu kalın buz tabakası gelen zararlı ışınlardan onları koruyor olabilir.
Su en iyi soğurucu olduğu için bu muhtemel.Ayrıca bazı bilim insanlarına göre yeraltındaki mağaralar da onları koruyor olabilir.Yani gerçek anlamda yaşam orada şu an bile olabilir.Eğer bu bilgileri video olarak izlemek isterseniz sol taraftaki açılır menüye tıklayarak YouTube kanalıma giderek bu konudaki “Europa Uydusu’nda Yaşam Var Mı”adlı videomu izleyebilirsiniz.


Telif Hakkı Bana Aittir.
İzin Almadan Kullanmayınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar